RESSAM NEZİR AYDIN TABLOSU

Stok Kodu28604
Fiyat Sorunuz

Açıklama


RESSAM NEZİR AYDIN TABLOSU

1965 Bulancak doğumlu sanatçı 1986 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. Yurtdışında ve yurtiçinde pek çok karma sergiye katılan sanatçı, kendi atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

ANLATILMAZ OLANIN İZLERİNE DAİR

1986 yılından beri profesyonel resim hayatını sürdüren ressam Nezir Aydın, sergisini şu sözlerle ifade ediyor:

"Ne zaman Ay oldum? Bilmiyorum... Ne zaman su? Ne zaman bulut? Hatırlamıyorum...

Annemin mutfakta çıkardığı sesleri, karanlıkta pencereden odaya yayılan sarı ışığı, geceyi aydınlatan yıldızları anımsıyorum. Yaptığım resimler yukarıdaki soruların yanıtlandığı öyküler değil. Onlar anlatılmaz olanın izlerini sürüyor. Ay ışığı da yalnızca kalbimdeki öyküyü aydınlatıyor. Sessiz ve derinden...

Resimlerimde, birbirlerini hem yok eden hem de var eden işaretler kullanıyorum. Bazen eski zamanlardan kalma bir büyü, bazen de Orta Asya'dan gelmiş bir piktogram Latin alfabesine karışıyor. Yazı elemanları onları kullanış biçimim nedeniyle anlamlarından kurtulup resmimin parçaları haline geliyorlar.

 

Göründüğünden başka bir şey olmayan ve olan, bir arada, üst üste, yan yana yer alıyor. Her şeyin aynı anda birlikte olabileceğini göstermek isteyişim buna neden oluyor.

Hem var hem yok. Hangisi başlıyor hangisi bitiyor? Bilinmesin...Sonsuzluk duygumun beslediği bu var olabilme hali resimlerime de geçsin istiyorum."

 



Yorumlar

Diğer Ebatlar